Skoro dve tretiny bielych Demokratov podporuje pozitívnu diskrimináciu. Ale iba ak je namierená výlučne proti bielym

Podľa výskumu Manhattanského inštitútu až 63,4% bielych Demokratov podporuje v prípade prijímačiek na vysoké školy pozitívnu diskrimináciu menšín. Avšak v prípade, ak by boli tieto opatrenia zamerané aj na ázijských študentov, podpora týchto opatrení rapídne klesla na 37,8%.

V prípade Republikánov boli výsledky opačné. V prípade, ak by bola pozitívna diskriminácia menšín zameraná výlučne proti bielym, podporilo by ju 3,7% respondentov, pričom ak by sa rozšírila aj na aziatov, jej podpora stúpla na 6,1%.

Tieto čísla sú aj nie sú prekvapením. V prvom rade dokazujú, že bieli Demokrati a celkovo bieli „progresívci“ nenávidia svoju vlastnú rasu a jej členom hodia pod nohy hocaké poleno, ktoré nájdu. Zároveň, keďže väčšina z nich nemá deti, takýto typ pozitívnej diskriminácie nezasiahne ani ich a ani ich rodinu, a tak si tieto choré názory môžu dovoliť. Zároveň je však otázne, dokedy bude tento sentiment voči aziatom pretrvávať, keďže tí, aj napriek tomu, že sú progresívcami vnímaní ako utláčaná rasa, nesprávajú sa tak.

Vo väčšine prípadov žijú ázijskí imigranti konzervatívnym spôsobom života, pracujú vo svojich malých a stredných rodinných podnikoch a relatívne imúnni voči progresívnej propagande žijú silným rodinným životom. Preto je len otázkou času, kedy progresívci zrazu zistia, že aziati sú vlastne „bieli„, pretože biely rasizmus a supremacizmus nie je len doménou bielych.

Zároveň nie je prekvapením, že podľa tohto výskumu pozitívnu diskrimináciu čiernych podporuje až 74% príslušníkov tejto menšiny, pričom v prípade, ak by ich protežovanie išlo na úkor aziatov, podpora takýchto opatrení sa mierne znížila na 66%. Ako vidno, čierni už aziatov za bielych považujú.

Ondrej Figuli