Alláhu Rusko: Vladimíra Putina teší vysoký nárast moslimskej populácie v Rusku

Podľa Vladimíra Putina Moskva nie je proti rastu moslimskej populácie v Rusku, práve naopak, vyhovuje jej to. „Nie sme proti rastu islamskej populácie, práve naopak, teší nás to. V niektorých našich republikách, hlavne tých s islamským obyvateľstvom, máme veľmi dobrú mieru pôrodnosti a sme z toho veľmi šťastní,“ uviedol podľa agentúry RIA Novosti Vladimír Putin na stretnutí so zástupcami hlavných ruských a svetových médií.

Zdá sa, že popri exporte nerastných surovín a chradnúcom vývoze zbraní je moslimské obyvateľstvo hlavným vývozným artiklom Ruskej federácie. Napríklad v dobytých oblastiach Ukrajiny pod dohľadom ruskej vlády prebieha tak rapídna výmena obyvateľstva (Great replacement), že v nich bolo potrebné urýchlene postaviť mešity a v Čečensku vyškoliť celý batalión imámov. Rusko sa zároveň pýší postavením asi 8000 nových mešít, či zavádzaním šária bankových produktov pre svoju utešene rastúcu moslimskú populáciu, pričom tá by v blízkej budúcnosti mala tvoriť až 30% obyvateľstva Ruska.

Tzv. alternatíva, resp. ruský mainstream dáva Vladimíra Putina za vzor, pretože zaviedol opatrenia na zvýšenie pôrodnosti, pričom sa vôbec nepozerá, aké (ne)výsledky v tejto oblasti Rusko dosahuje. Jeho celková pôrodnosť a počet obyvateľstva po dlhodobej stagnácii začína mierne klesať, pričom jedinou demografickou skupinou, ktorá dosahuje populačný rast sú práve moslimovia. Je preto treba zapojiť veľmi komplexnú logiku, ktorá si nesadá s tou, s ktorou operujú slniečkári, aby sa Rusko, ktoré na ukrajinskom fronte vedie pomocou hôrd nebielych vojakov vyhladzovaciu vojnu proti jednej z najbelších a najslovanskejších krajín na svete, dalo považovať za záchrancu kresťanstva, či pôvodnej populácie v Európe.

Ondrej Figuli